Bemutatkozás

Dr. Kerezsi László

Jogi tanulmányaimat az EÖTVÖS LORÁND EGYETEM ÁLLAM- és JOGTUDOMÁNYI KARÁN folytattam és cum laude minősítéssel végeztem. Szakdolgozatomat a polgári eljárásjog körébe tartozó „Bizonyítási kötelezettség-, bizonyítási teher” témakörből írtam.

Egyetem után egy országos nagyvállaltanál voltam jogi előadó, majd a szakvizsgáim letétele után jogtanácsos, illetve osztályvezető jogtanácsos. Vállalati munkám során nagy gyakorlatot szereztem mindenféle szerződések készítésében-, véleményezésében, beruházási projektek támogatásában.

Foglalkoztam kintlévőségek behajtásával-, kártérítési követelések érvényesítésével peren kívüli és peres eljárás keretében. Több, mint egy évtizeden át nyújtottam jogi támogatást településünk polgármesterének az önkormányzati ügyek jogszerű és sikeres intézéséhez, beruházások kezeléséhez, pályázatokon való részvételhez és versenytásgyalások lebonyolításához.

2004-ben jogásztársaimmal országos működési körű ügyvédi irodát alapítottunk nyolc ügyvéddel és három asszisztenssel Budán. 2008-ban az alapító ügyvédek egy része, közöttük én is kiváltunk az anya-irodából és önálló ügyvédi irodákat alapítottunk (kollégáim: Miskolcon, Debrecenben, Pécsett), én pedig Maglódon.

2010-től közösen működtetjük Maglódon lévő irodánkat lányommal: Dr Kerezsi Ildikóval, aki időközben feladta banki jogtanácsosi munkáját és ügyvédi praxisba kezdett. Irodánk fel van szerelve minden szükséges technikai eszközzel. Rendelkezünk a megfelelő elektronikus aláírással, szoftverekkel, melyek lehetővé teszik számunkra az elektronikus cégalapítások, cégmódosítások gyors és pontos szakszerű lebonyolítását.

On-line kapcsolatban állunk a földhivatalokkal, mely lehetővé teszi azonnali tulajdoni lapok lekérését az országos földhivatali adatbázisból. Ugyancsak közvetlen számítógépes kapcsolatban állunk a Magyar Országos Közjegyzői Kamara számítógépes rendszerével, annak érdekében, hogy a követelések-, tartozások érvényesítése érdekében elektronikus úton tudjunk nemperes (fizetési meghagyásos) eljárást indítani a nem fizető adósok ellen.

Munkánk során messzemenően alkalmazkodunk ügyfeleink igényeihez, így ügyfélfogadásunkat, telefonos egyeztetés után ügyfeleink által igényelt időpontban tartjuk.

Filozófiánk:. „ a problémákat megoldani kell és nem bonyolítani

Minden esetben törekszünk az ügyfeleink közötti jogviták – mindkét ellenérdekű fél érdekeinek szemelőtt tartásával – egyezséggel való rendezésére és csak végső esetben javsoljuk a bírósági út igénybe vételét, amennyiban már minden lehetséges kompromisszumos megoldás el lehetetlenült.

Dr. Kerezsi Ildikó

Diplomámat a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán szereztem 2001-ben.

A Jogi szakvizsgát 2005-ben tettem le. Egyetem után előbb ügyvédjelöltként, majd egy kereskedelmi bank jogászaként, illetve a szkvizsga letétele után jogtanácsosaként dolgoztam, ahol nagy tapasztalatot szereztem a banki finanszírozással összefüggő jogi feladatok ellátása terén.

2010-től közösen működtetjük irodánkat Édesapámmal Maglódon.

Ügyvédként állandó jogi támogatást nyújtok egy régóta működő pályázatírással és uniós támogatásokkal foglalkozó vállalkozásnak is, melynek keretében ellátom a társaság teljeskörű jogi képviseletét.

Fontosnak találom a folymatos szakmai képzéseket, hogy az Iroda Ügyfelei részére teljes körű és minőségi szolgáltatást nyújtsak.

Ügyvédi tevékenységemet az ügyvédi esküm szerint, „lelkiismeretesen és legjobb tudásom szerint, ügyfelem érdekében eljárva teljesítem„, a bizalom és a diszkréció jegyében.